Steeds meer erkent men dat voedingskwaliteit wel degelijk van invloed is op onze levenskwaliteit. Niet de kwaliteit van WAT we eten is daarbij alleen van belang, ook HOE het verteerd / opgenomen wordt. Zelfs de beste voeding kan ons spijsverteringsstelsel stress opleveren, als de regels van de maag niet in acht genomen worden.

Omdat de voedingsstoffen verschillende tijden nodig hebben om te verteren, kan de maag zich te snel openen voor bepaalde stoffen. Daardoor wordt de dunne darm overbelast; het voedsel is niet goed voorverteerd in de maag, waardoor er een toename ontstaat van onverteerde eiwitten en vetten in de darmen, die op hun beurt een belasting zijn voor ons lymf,- en immuunsysteem omdat er zo gifstoffen ontstaan. Het in acht nemen van de voedselcombinaties ( zie ‘t boek: “Een Leven Lang Fit”) is een deel van de oplossing. Het daarbij in acht nemen van de regels van de maag kunnen een sleutel zijn naar gewichtsverlies, energiebehoud, herstel van immuniteit  en  andere klachten.

1.                  Vloeistof alléén drinken. Het beste tot ½ uur vóór en vanaf 11/2 u. ná de maaltijd. Zo niet; hooguit 125 ml. bij een maaltijd.          Met rauwe appelazijn voor herstel.

2.                  Fruit: het best alleen ’s morgens.        Anders  tot 1 uur voor of 1,5 tot 2 uur na de maaltijd.

3.                  Kleine maaltijden is beter. Goedgekauwd geven die weldra een verzadigd gevoel.  Dit geldt ook voor rauwe bio-voeding. 30 maal kauwen op n hap is niet echt veel.Eet niet meer als nodig; luister naar je maag.

4.                  Neem de tijd voor een maaltijd. Ga ervoor zitten en geniet ervan.

5.                  Eet om voedingsstoffen op te nemen, eet als/omdat je trek hebt, niet uit verveling of omdat je denkt dat je het MOET hebben.

6.                  Enige tijd rust na de maaltijd helpt de maagfunkties te optimaliseren. Niet gaan liggen.

7.                  Bereid het voedsel met liefde en respect. Geen agressieve en/of negatieve emoties.

8.                  Rennies brengen je maag/darmsysteem van slag af. Minder (door elkaar ) eten is ’n betere remedie; overwegend zetmeel met groente of eiwitten met groente.

9.                  Ga ’s avonds niet eerder slapen dan 3 uur na de maaltijd.

10.              Het gebruik van rauwkost uit biologische teelt verzekert U van aanvoer van allerlei enzymen die nodig zijn voor allerlei essentiële processen. Ook is het zo dat groenten alleen al ons voldoende in de essentiële eiwitten kunnen voorzien. Van vlees, melk en kaasproducten krijgen we vlug een overdaad. ( en dat schaadt ).

11.              Ervaring in de natuurvoeding / energetische geneeskunde leert dat hetweglaten van tarwe-, en/of glutenhoudende voedingsmiddelen vaak ‘n dramatische verbetering geeft in de algehele vitaliteit. Dus voor sommigen onder ons: INDIEN granen: dan zonder gluten: Rijst, Boekweit, Gierst, Quinoa, Maïs en Amaranth.

12.              INDIEN koffie; alleen rond 10.00 u. in de ochtend, anders hooguit 1 tot 1,5 uur voor of na de maaltijd. Dit voor degenen die koffie drinken.

13.              INDIEN melk; alléén drinken. Zoniet, 1 tot 1,5 voor of na de maaltijd. ( dit voor degenen die melk drinken ).

Doe uw voordeel met deze “natuurregels”

Phyto- en natuurvoedingsadviezen, Quantum Biofeedback 

Energetische correcties:

 

Gezondheidscentrum “de Driesprong”

Dommelseweg 14  5554 NR Valkenswaard

Tel.:040-2075885

www.dedriesprong.NET