1. Iedereen heeft kankercellen in het lichaam. Deze cellen zijn niet zichtbaar in de gewone onderzoeken totdat ze zich hebben vermenigvuldigd tot enkele biljoenen. Als na een zekere behandeling de patiënt hoort dat ze kankervrij zijn, betekent dat dat er geen klompjes kankercellen meer zijn groter dan bijv. een halve centimeter, want daaronder wordt het niet gezien door de apparatuur.  ( Op een andere manier gezegd: wanneer je immuniteit er niet meer voor kan zorgen dat de kankercellen op tijd afsterven, dan heb je ‘n probleem; de diagnose kanker. )
 2. Bij een sterk immuunsysteem zullen kankercellen vernietigd worden zodat ze zich niet kunnen vermenigvuldigen en tumors vormen.
 3. Volgens Dr. Hamer heeft een mens zijn conflictfases ( stress ), en conflict oplossende ( ontspanning ) fasen. Op allerlei manieren stress vermijden – en ANGST is daarvan een belangrijker factor – is belangrijk om een kankerproces te kunnen overwinnen.
 4. Als iemand kanker heeft betekent dat dat de persoon wellicht meerdere voedingstekorten heeft. Dat kan liggen aan genetische, milieu- voeding-, en levensstijlfactoren. Met andere woorden: BIOCHEMISCH moet er orde op zaken worden gesteld om de cellen normaal te kunnen laten werken.
 5.  Om deze voedingstekorten te overwinnen is het noodzakelijk om de voedingskeuzes te veranderen waarbij wellicht ook verschillende supplementen extra nodig zijn. Enkel op die manier kunnen we het immuunsysteem opbouwen.
 6. Chemotherapie beoogt een vergiftiging van de snelgroeiende Kankercellen maar heeft dus ook direct effect op andere van naturen snelgroeiende cellen in gezonde toestand. Zulke cellen vinden we in het beenmerg, maagdarmkanaal bijv. Dit betekent nogal vlug schade aan lever, nieren, hart, immuniteit en longen.
 7. Bestraling geeft ook verbranding, littekens en beschadiging van gezonde cellen terwijl de zieke weefsels, organen en cellen worden behandeld.
 8. Aanvankelijk zal de behandeling met bestraling en chemotherapie inderdaad de tumor verkleinen en terugdringen in grootte. Maar verdere behandeling leidt niet tot meer resultaten, laat de ervaring zien.
 9. Daar het lichaam teveel gifstoffen te verwerken krijgt van de bestraling en chemobehandelingen, iets wat al een probleem was – wordt het immuunsysteem zwaar geblokkeerd of zelfs vernietigd. Vandaar dat de patiënt in dat stadium ten prooi valt aan infecties en verdere complicaties.
 10. Een effectieve manier om kanker te lijf te gaan is het volgende: De kankercellen uithongeren m.b.v. het stagneren van toevoer van de stoffen die het nodig heeft om te groeien:

Voeding voor Kankercellen:

 • Suiker is een Kankervoeding. Door alle suiker weg te laten hebben we een manier om de groei van tumoren tegen te gaan. Suikervervangers zoals Canderel, schepje Zoet e.d. zijn met aspartaam gemakt en zijn eveneens gevaarlijk. Een beter alternatief zijn Manuka Honing of Melasse, maar dan in kleine hoeveelheden. Ook zijn Stevia en Xylitol betere keuzen. Hier mag ook gezegd worden dat het volledig weglaten van zoetigheid het lichaam “traint” om weer optimale hormonale, immunologische en spijsverteringsprocessen op te bouwen.
 • Melk ( vooral de verhitte, gepasteuriseerde fabrieksmelk ) veroorzaakt verslijming in ons lichaam, vooral in het maagdarmkanaal. Kankercellen voeden zich met slijm. Door dus melk weg te laten en het te vervangen door ongezoete noten of granenmelk hongeren we de kankercellen uit. Sojamelk is slecht verteerbaar en ook slijmvormend; we adviseren daarom amandel- of rijstmelk.
 • Kankercellen gedijen in een zure omgeving. Teveel eiwitten in de voeding VOORAL de dierlijke eiwitten zoals vooral van rood vlees etc. zijn een slechte keuze omdat ze ons lichaam verzuren. Een overmaat aan groente en fruit vormen een tegenwicht tegen de verzuring die ons de nodige eiwitten toch al oplevert. Daarnaast bevat vlees ook al antibiotica, parasieten, groeihormonen e.d. die slecht zijn voor een normale gezondheid, vooral die bij kankerpatiënten.

Biologische voeding is daarom ook beter.

 1. Een dieet bestaand uit 80% verse ( en rauwe ) groente en -sappen, volkoren granen, zaden, noten en een beetje fruit helpt het lichaam tegen verzuring. De resterende ongeveer 20% kan bestaan uit gekookte voeding zoals bonen, linzen enz.  Verse groentesappen voorzien in levende enzymen die goed worden opgenomen tot bij de cellen, om daar de groei van gezonde cellen te bevorderen. Om levende enzymen te verkrijgen moeten we verse groentesap gebruiken; best zelf gemaakt van o.a. ook spruitgroente; en gebruik ook rauwe groente zo’n 2 á 3 porties per dag. Enzymen gaan kapot boven ‘n temperatuur van plm. 40 graden, vandaar. ( Als U aan biologische voeding kunt komen betekent dat minder milieu gifstoffen en een hoger minerale inhoud in uw groente, en dus meer smaak in de mond en harmonie in uw lijf. Was uw groente op zijn minst met wat Sunsmile om een goede reiniging te bewerkstelligen. Trouwens; daardoor blijft het ook lager vers.)
 2. Vermijd koffie, thee en chocolade die allen cafeïne bevatten. Groene thee is een betere keus die ook anti-kanker-eigenschappen heeft. Water: het best is omgekeerde osmose gezuiverd water of op zijn minst op een andere manier gefilterd water, om ‘t binnenkrijgen van ( van kraanwater bekende toxinen en zware metalen ) te vermijden. Gedistilleerd water is zuur; vermijd het daarom. Evenzo prikwater en gazeuse dranken: zeer verzurend!!!
 3. Eiwitten uit vlees zijn moeilijk te verteren en verbruiken daarom veel enzymen. Onverteerde vleeseiwitten blijven plakken / rotten in de darmen waardoor  we extra vervuild raken, hetgeen onnodig is. Er zijn enzymen te krijgen die dit verhelpen, terwijl andere voedingskeuzen dit probleem voorkomt.
 4. De celwanden van Kankercellen bestaan uit stevig eiwitmateriaal. Als we onszelf voeden met vegetarische eiwitten hebben we goede enzymen over om deze cellen aan te kunnen vallen, waardoor onze lichaamseigen afweer het nodige werk kan doen om kankercellen te vernietigen.
 5. Sommige supplementen bouwen je immuunsysteem op (anti-oxidanten, vitaminen, minerals, essentiële vetzuren vele anderen ) zodat de lichaamseigen killer cells to destroy cancer cells. Supplementen zoals vitamine E  zijn bekend vanwege het veroorzaken van apoptosis, or programmed cell death, the body’s normal method of disposing of damaged, unwanted, or unneeded cells. (You will derive essential fatty acids, minerals and antioxidants from the Flax Hull Lignan and BarleyGold products.)
 6. Kanker is ook een ziekte in de hersenen, en de geest: een Pro-actieve en positieve geest  helpt de vechter een overlevende te worden…  Boosheid, – niet kunnen/willen vergeven en bitterheid zetten het lichaam in een constante onbewuste stress en maken een zuur milieu aan.

Leer een liefhebbende, en verrgevende geest te hebben; leer te ontspannen en van het leven te genieten. (Kanker moet worden gezien als een alarmsignaal  major adjustments in one’s approach to life will be beneficial.)

 1. Kankercellen gedijen niet in een omgeving waar genoeg zuurstof is. Dagelijkse lichaamsoefeningen en stretching, diepe inhalaties helpen om meer zuurstof tot bij je cellen te krijgen. Zuurstoftherapie is een van de vele toepassingen tegen kanker in allerlei vormen. Gifstoffen uit het milieu nemen zuurstof weg uit onze weefsels, vandaar dat er een probleem ontstaat. Dit geldt overigens voor de meeste ziekten.

TE VERMIJDEN VOOR EEN IEDER; MET OF ZONDER KANKER:

Geen voeding in plastic materiaal verhitten.

Dit geldt vooral voor voeding waar vet in zit.  De combinatie van Vet, hitte en plastic zorgt ervoor dat dioxine etc. zich oplost in uw voeding; gifstoffen die uiteindelijk uw gezondheid beïnvloeden – ten nadele. Gebruik aardewerk of glas ervoor in de plaats.

Zorg ervoor alleen kunststoffen te gebruiken die volledig BPA-vrij zijn.

Als men plastic in de Magnetron gebruikt is men gevaarlijk toxisch bezig….Plastic moet niet met ( warme) voeding in aanraking komen.  Trouwens: door de magnetron gaat de kwaliteit van voeding volledig ten gronde, waardoor dit niet thuishoort waar men aan behoud van levenskwaliteit werkt.

Gezonde enzymen en enzym werking wordt volledig vernietigd door de Magnetron.